de Samenwerkplaats
 voor verbinding en impact  
BEL MIJ TERUG

Toolshop

Geen team of organisatie is hetzelfde, dus een webshop met tools? Ja, dus! Ik geef je graag een kijkje wat er kan, breng je wellicht op ideeën en ben aan de voorkant graag open en eerlijk over wat het zoal kost. Dikke kans trouwens dat jouw tool er net niet bij staat, bel je mij dan? 

Check-in Doe-het-zelf

Uitgebreide Check-in voor een overleg of sessie


Doel - samen landen en aanhaken bij elkaar om zo het inhoudelijke werk effectiever te doen.

Je eigen mindset is het belangrijkste voor een goede check-in met je team. Dus laat als (bege)leider los wat je teveel bezighoudt en maak ruimte voor nieuwsgierigheid naar wat er in de groep leeft.

Benoem het doel van de check-in en een of twee verdiepende vragen. Bijvoorbeeld: Wat is je gemoedstoestand op dit moment? Wat houdt je bezig? Of waarom wil je hier wel, of juist niet zijn bij dit overleg? Of wat verwacht je zo meteen van het overleg, wat leeft er bij jou? Of alleen de allerkortste versie: heb je een afleiding om het overleg zo met aandacht te kunnen doen?

Deel als eerste je eigen beleving en antwoord. Dat geeft richting voor de groep en maakt het veiliger. En ja, geef zelf echte en eerlijke input. Sociaal wenselijke reacties ruikt iedereen op kilometers afstand. Maar dat wist je vast allang.
Na de aftrap kun je popcorn-stijl verder. Dus wie 'popt' gaat verder. Zo voorkom je een vaste volgorde en aandacht die wegglipt. Ben je klaar met jouw stukje als spreker? Rond dan af met 'wie volgt?' Zo weet de rest dat diegene klaar is en dat een ander kan gaan.

Werk je digitaal? Vraag dan de collega's die luisteren naar de input om hun hand op te steken als ze herkennen of aangaan op wat er wordt gezegd. En dan vooral direct in het moment. Dus voel je herkenning? Steek je hand op. Zo maak je het veiliger en zie je gelijk dat je niet de enige bent die iets voelt of ervaart. Doe hier zelf ook in mee. Je moet hier vaak als begeleider wel eerst even actief op sturen voordat mensen dit ook gaan doen. Het helpt wel enorm in verbinden en met aandacht luisteren. Dus gewoon proberen!

Ter afronding kun je nog checken of iedereen mentaal genoeg 'hier' is om verder te gaan met de inhoud.

Veel plezier met verbinden!


Prijs:
€ 0,00
Inbegrepen btw 21%
€ 0,00


Voorwaarden - Opmerking bij zending 


E-mailen
Bellen
LinkedIn